понедельник, 24 августа 2015 г.

Найкращий подарунок від Бога

Cьогодні наше подружжя відзначає подвійне свято: разом з 24-ю річницею Незалежності України ми згадуємо 5-ту річницю нашого Церковного любу - вінчання, яке відбулося після 33 років життя у шлюбі, офіційно зареєстрованому ще у 1977 році радянською владою. Отже: «Що Бог злучив, людина хай не розлучає» (Мт. 19:6). Слава Богу за благодать подружжя!


Християнське подружжя – це «не просто церемонія, яку звершується в церкві, з квітами, гарним одягом та фото... Християнське подружжя – це Святе Таїнство, яке здійснюється в Церкві і яке також творить Церкву, даючи початок новій родинній спільноті», – наголосив нещодавно Папа Франциск.

Папа зауважив, що оте поширення і передавання Божої сили й ніжності від пари до пари, від родини до родини, є чимось зворушливим, і має рацію святий Павло, називаючи це «великим таїнством». «Чоловіки й жінки, відважні настільки, щоб нести цей скарб у “глиняних посудинах” нашої людської природи, є суттєвим ресурсом Церкви і всього світу. Нехай Бог тисячократно благословить вас за це», – побажав Святіший Отець. Слава Богу, який є Любов, за все!

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий