понедельник, 23 декабря 2013 г.

ПРАВОЗАХИСНИЙ МАРАФОН У НІКОПОЛІ



В День захисту прав людини, 10 грудня 2013 року спілка "Громадянський дозор" завершила у Нікополі Марафон однієї з найвпливовіших правозахисних організацій у світі Міжнародної Амністії (Amnesty International) з написання листів на підтримку жертв порушень прав людини у всьому світі.

Взагалі, як і планувалось, під час Марафону у місті зібрано понад 200 листів підтримки і ми вдячні всім свідомим громадянам, які взяли у ньому участь.
Особлива подяка адвокату Вітору Ажмякову за надане ним приміщення і допомогу у проведенні марафону, пастирям і священникам релігійних громад (православної КП, католицької, церкви "Місто Боже), які подаючи приклад Божого милосердя написали особисті листи солідарності і петиції на підтримку і захист людей, чиї права були порушені. Гарний приклад участі у щляхетній справі захисту прав людини  засвідчили лідери козацьких організацій Валентин Романов і Станіслав Каширний.

Разом із тим, жалюгідне враження залишили особи, які напевно вважають себе місцевою "елітою" - деякі депутати, очільники політичних та громадських осередків, до яких були спрямовані інформаційні листі про проведення Марафону із закликом взяти у ньому участь, та які так і залишилися глухими до цих закликів.

Проте головний висновок правозахисного Марафону, що вперше відбувся у Нікополі, полягає у тому, що він засвідчив наявність у місті реальної висоморальної і порядної еліти - громадян, здатних думати не лише про себе, але і про інших, любити інших і допомагати їм.

З подякою всім, хто підтримав Марафон ,

Юрій Бабінін
організатор марафону Amnesty International у Нікополі

Комментариев нет:

Отправить комментарий