понедельник, 23 декабря 2013 г.

ЕКОСАНІТАРНИЙ ПОДАРУНОК ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ НІКОПОЛЯ



     Напередодні  Дня народження міста, у Нікополі введений в експлуатацію перший екосанітарний туалет (екосан).
     Він побудований на території нікопольського приходу римо-католицької церкви (вул.Коммунаров,6)  за ініціативою її настоятеля о. Збігнева Беськура, який першим у Нікополі відгукнувся на заклик спілки «Громадянський дозор» втілити в життя цю прекрасну екологічну ідею.

     У Європі екосанітарні туалети давно прижилися завдяки активній їх підтримці із сторони природозахисних, в першу чергу, міжнародної мережі жіночих організацій «Жінки Європи за загальне майбутнє».
   Відкриття і експлуатація  екосану стала реальним екологічним подарунком місту, де половина населення проживає в приватному секторі, постійно підтоплюється  від піднатиску Каховського водосховища і і тисяч вигрібних ям. А жителі Никополя тепер можуть на власному досвіді ознайомитися з принципами екосанітарії, зрозуміти нескладні технологічні особливості будівництва екосану і оволодіти практичними навичками по догляду за ним, використовуванням технологій переробки і повторного використовування його продуктів ( сечі і перегною/компосту), що стане прекрасним досвідом і прикладом успішного перетворення ідей екосанітарії в житті Нікополя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий